Risicokapitaalinvesteerder uit München neemt een belang in DoctorBox

Risicokapitaalinvesteerder uit München neemt een belang in DoctorBox

Sinds 2004 wordt in Duitsland gewerkt aan de invoering van een elektronisch patiëntendossier. De E-Health Act van 2015 heeft hiervoor een wettelijk kader gecreëerd. Maar de uitvoering is nog ver weg. Het is niet de eerste keer dat de markt zich sneller ontwikkelt. Het door DoctorBox ontwikkelde persoonlijke patiëntendossier anticipeert op vele functies van het geplande “officiële” dossier. De investeerder uit München, Isartal Ventures, voorziet DoctorBox nu van vers geld. Dit artikel is gebaseerd op de unieke Lijst van de 200 belangrijkste risicokapitaalinvesteerders in Duitsland.

Isartal Ventures – Investeringen in de gezondheidszorg in de DACH-regio

DoctorBox is eind 2016 opgericht door de orthopeed en traumachirurg Oliver Miltner en Stefan C. Heilmann. De Berlijnse start-up biedt zijn gebruikers een “patiëntendossier voor hun portemonnee”. Het is een app die gemakkelijk te gebruiken is op elke smartphone, alle persoonlijke gezondheidsgegevens beheert, documenten opslaat, de doktersafspraken en medicatie bewaakt en nog veel meer doet. Gebruikers hebben altijd hun gezondheids- of ziektegeschiedenis bij de hand – zeer praktisch voor doktersbezoeken en medische behandelingen. De app zou meer dan 400.000 keer gedownload zijn.

The Isartal Ventures GmbH & Co. KG uit München is een houdstermaatschappij van de in 2019 opgerichte uitgeverijgroep Wort & Bild, waarvan het bekendste product waarschijnlijk de Apotheken Umschau is. Isartal Ventures wil specifiek investeren in jonge bedrijven in de gezondheidssector in de DACH-regio. DoctorBox past hier bijna ideaal. In de loop van Corona heeft DoctorBox zijn portfolio uitgebreid en een volledig gedigitaliseerd platform ontwikkeld voor de levering van Covid-19 bevindingen en andere corona-gerelateerde oplossingen. De deelname van Isartal Ventures dient om het bedrijfsmodel verder uit te breiden.

Bron:: Listenchampion
Beeldbron: Unsplash

Misschien vindt u deze lijsten met grote bedrijven en investeerders wel leuk:

Geef een antwoord

The list of the 2,500 largest venture capital investors in the world.

Including contact details, investment focus and keyword analysis. Get 100€ off with the coupon code industryinsights2023.