Risicokapitaalinvesteerder in Bonn investeert in Betterfront
FinTechs combineert financiële kennis, diensten en aanbod met nieuwe technologieën. In de afgelopen jaren hebben een aantal FinTech-start-ups naam gemaakt en worden ze door sommige traditionele financiële dienstverleners als serieuze concurrenten gezien. Maar niet elke FinTech-starter is een bedreiging voor de traditionele financiële zaken, er zijn ook bedrijfsmodellen die dergelijke aanbiedingen ondersteunen – bijvoorbeeld de Münchense start-up Betterfront. Dit artikel is gebaseerd op de unieke Lijst van de 200 belangrijkste risicokapitaalinvesteerders in Duitsland.
Analyse- en fondsenwervingsplatform voor fondsbeheerders
Het door Betterfront ontwikkelde platform is bedoeld om fondsbeheerders van beleggingsmaatschappijen te ondersteunen in hun werk door een eenvoudige en handige manier te bieden om gegevens en marktanalyses uit te voeren om investeringsbeslissingen te vergemakkelijken. Tegelijkertijd zal het platform helpen om belangrijke informatie voor beleggers voor te bereiden en in een duidelijke en beknopte vorm te presenteren. Doelstelling: Het aantrekken en behouden van investeerders in fondsen – in gespecialiseerde kringen ook wel bekend als fondsenwerving. Betterfront richt zich op de informatiebehoefte van de bijzonder veeleisende institutionele beleggerscliënten, zoals verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen of pensioenregelingen.
Betterfront is een jong bedrijf en werd in 2019 opgericht door Michel Geolier, voormalig investeerder bij Siemens Fonds Invest. De nadruk ligt op productontwerp en software-engineering. Verschillende vaardigheden en competenties zijn hier op een ideale manier bij elkaar gekomen. De noodzakelijke kapitaalbasis wordt nu verschaft door een zaaifinanciering van onder andere het High-Tech Gründerfonds, samen met een groep van business angels.
Het High-Tech Gründerfonds is een in Bonn gevestigde durfkapitaalonderneming die sinds 2005 bestaat. Het initiatief voor de stichting kwam destijds van het Bondsministerie van Economische Zaken, de KfW en enkele bekende bedrijven uit de Duitse economie. Het is een publiek-privaat partnerschap. Sinds de oprichting heeft het fonds bijna 600 investeringen gedaan in startende en jonge bedrijven en heeft het bijna 120 exits gerealiseerd. Het fondsvolume bedraagt bijna 900 miljoen euro. Tot de 35 fondssponsors behoren de DAX-ondernemingen BASF, Bayer, Deutsche Post, RWE en SAP – waarvan sommige worden vertegenwoordigd door VC-dochterondernemingen.
Bron:: Deutsche Startups Beeldbron: Unsplash